'Elke dag muziek'
Hét programma voor structureel muziekonderwijs voor kinderen van 0-4

Muziekprogramma

Plezier maken met muziek

Samen plezier maken door middel van muziek biedt kinderen een veilige context. Zij kunnen binnen duidelijke kaders naar hartelust experimenteren. Op deze manier kunnen ze spelenderwijs ontdekken en hun zelfvertrouwen ontwikkelen. En laten we het allerbelangrijkste niet vergeten; muziek maken is natuurlijk vooral gewoon heel erg leuk!

Bekijk onze video

Waarom 'Elke dag muziek'?

Op jonge leeftijd structureel bezig zijn met muziek is van grote waarde, omdat juist in de jonge jaren het belangrijkste deel van de hersenontwikkeling plaatsvindt.

Gezond mediagebruik

De muzieklessen volgen de richtlijn van gezond mediagebruik voor de leeftijdsgroep en zijn een uitgelezen kans om kinderen gezond mediagebruik aan te leren.

Meer dan 30 lessen per jaar

Elk jaar worden er ten minste 30 muzieklessen opgeleverd in de vorm van een video. In deze muzieklessen leren kinderen muzikale vaardigheden die aansluiten bij hun leeftijd.

Voor peuters en baby's

Bij de muziekopdrachten worden voor de peuters en baby's verschillende opties aangeboden voor het uitvoeren van de muziekopdrachten. Dit gebeurt in de vorm van schriftelijke uitleg.

Voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen

Wij richten de app speciaal in voor jouw kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. We sluiten aan bij jullie thema's en zetten alles voor je klaar. Op deze manier ontlasten we de pedagogisch medewerkers. Uitgebreide informatie

Aansluitend op bestaande thema's

De muzieklessen sluiten indien gewenst aan bij de thema's uit de themakring die voor de dagopvang is uitgezet.

Voor pedagogisch medewerkers

pedagogisch medewerkers worden ontlast in de dagelijkse praktijk wanneer zij de muzieklessen strategisch inzetten.

Wij zetten alles voor je klaar

In de app vind je het huidige thema met bijbehorende muzieklessen. De muzieklessen zijn gekoppeld aan het weeknummer. Je hoeft dus nooit te zoeken in een zee van lessen.

Voor particulieren

Vind je het belangrijk dat je kind(eren) in aanraking komen met muziek, maar ben je zelf niet zo muzikaal onderlegd? Met ons programma heeft iedereen in het gezin straks plezier met muziek!

Verschillende thema's

De muzieklessen hebben we ondergebracht in verschillende herkenbare thema's.

Makkelijk te volgen

De lessen duren ongeveer 5 minuten en de opdrachten zijn makkelijk te volgen. Je hoeft zelf helemaal niet muzikaal onderlegd te zijn om met je kind(eren) muziek te maken.

Van online naar offline

We geven in de lessen veel tips om de muziek van de app naar het dagelijks leven te brengen.

Ons muziekprogramma voor thuis

Muziekles via een app?

De liedjes en muziekopdrachten worden in een voor de kinderen herkenbare context geplaatst en aangeboden in de vorm van video's in de beveiligde Mevrouw Muziek WebApp. Iedere week staat er een nieuwe muziekles klaar die op de computer, tablet of telefoon bekeken kan worden.

Gezond mediagebruik

Nadat de muziekles (die ongeveer 5 minuten duurt) een aantal keer bekeken is, ga je samen met de kinderen aan de slag buiten de app om. Op deze manier biedt 'Elke dag muziek' in deze tijd, waarin beeldschermen een belangrijk onderdeel van onze realiteit zijn, naast het eigenlijke doel van muziekonderwijs ook een uitgelezen kans om kinderen gezond mediagebruik aan te leren.

Muziekdiploma!

Kinderen ontwikkelen zich het beste door te spelen. Door hun nieuwsgierigheid de vrije loop te laten en daardoor vanalles te ontdekken leren ze ontzettend veel. Daarbij is er geen goed of fout resultaat, omdat alle vormen van output waardevol zijn voor de ontwikkeling. Kinderen beloon je dan ook het beste voor hun inzet, en niet voor een resultaat. Zo krijg je kinderen die blijven proberen, ook als iets niet de eerste keer lukt.

Op aanvraag maken wij voor alle kinderen dan ook een muziekdiploma voor hun inzet, want daar gaat het om! Zo kunnen ze trots laten zien dat ze geoefend hebben met muziek, én is aan hun snoetjes af te lezen hoeveel plezier ze hier aan beleefd hebben.

Download onze brochure

Wil jij ook een leuk muziekprogramma op je kinderopvang / peuterspeelzaal of thuis?