Workshops

Workshop voor kinderen

Mevrouw Muziek geeft workshops voor kinderen van 0 tot en met 6 op kinderdagverblijven, de buitenschoolse opvang en scholen. In de workshops laat Mevrouw Muziek de kinderen kennis maken met allerlei soorten geluid (percussie, xylofoon, gitaar).

In de workshops zoekt Mevrouw Muziek de interactie op, waarbij het doel is om het zelfvertrouwen van het kind te vergroten. Een kind wat voorzichtig is moedigt Mevrouw Muziek aan om ruimte in te nemen en eens goed lawaai te maken. Een kind wat makkelijk op de voorgrond treed en daarbij anderen misschien overstemt moedigt Mevrouw Muziek aan om te kijken naar de andere kinderen en samen muziek te maken zodat het kind meer verbinding ervaart met de andere kinderen en zich daardoor zelfverzekerder kan voelen.

De Mevrouw Muziek Koffer

Mevrouw Muziek voorziet kinderdagverblijven, BSO's en scholen in een Mervouw Muziek Koffer. In deze koffer zitten 15 tot 25 instrumentjes (naar wens). De pedagogisch medewerkers kunnen met de Mevrouw Muziek Koffer samen met de kinderen muziek maken.

Workshops voor pedagogisch medewerkers

Mevrouw Muziek geeft workshops aan pedagogisch medewerkers en basisschool docenten om hen te leren hoe zij meer muziek kunnen gebruiken in hun werk. De workshop bestaat uit een theoretisch gedeelte, waarin uitgelegd wordt waarom muziek zo belangrijk is voor de ontwikkeling van jonge kinderen, en een praktisch gedeelte, waarin concreet gemaakt wordt hoe je muziek kan inpassen in jouw werk op een manier die bij jou past. Ten slotte is er aandacht voor hoe je deze plannen kunt implementeren in je drukke werkdagen. Goede voornemens zijn namelijk mooi, maar de uitvoering is uiteindelijk wat bepaald of je ook daadwerkelijk aan de slag kunt met wat je hebt geleerd!