Renée Lepoutre

Mevrouw muziek

renee@mevrouwmuziek.nl

Mevrouw Muziek is het alias waarmee ik, Renée Lepoutre, muziek maak met en voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar oud. Sinds mijn kindertijd maak ik actief muziek (gitaar, piano, cello en zang). In Mevrouw Muziek combineer ik het maken van muziek met mijn psychologische achtergrond.

Naast liedjesschrijfster en zangeres ben ik namelijk ook praktiserend psycholoog. Beide beroepen oefen ik met veel plezier uit. Muziek maken is niet alleen mijn passie, het is ook een prachtig instrument om de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. In Mevrouw Muziek kan ik mijn kennis en ervaring als psycholoog goed combineren met mijn enthousiasme voor muziek.

Als Mevrouw Muziek verzorg ik muziekonderwijs voor de allerkleinsten. Dit doe ik met interactieve workshops voor kinderen in de kinderopvang, trainingen voor pedagogisch medewerkers en met mijn muzikale programma voor structureel muziekonderwijs in de kinderopvang. Hiernaast verzorg ik samen met gitarist Joost Spanjerberg optredens. Ten slotte schrijf ik op verzoek persoonlijke kinderliedjes voor speciale gelegenheden (verhuizing, verjaardag) of als steuntje in de rug (bij scheiding, of rouwverwerking). Kortom; alle projecten waarin ik muziek en psychologie kan combineren pak ik als Mevrouw Muziek graag op!

Het karakter van Mevrouw Muziek is rustig, vriendelijk, open en moedigt aan tot proberen en experimenteren. Als Mevrouw Muziek probeer ik kinderen op deze manier op hun gemak te stellen en ze uit te nodigen om muziek te maken op een manier die bij hen past. Het ene kind wil misschien rustig observeren en luisteren, terwijl het andere kind graag actief aan de slag gaat. De lievelingsknuffel van Mevrouw Muziek, Bo Bij, speelt ook een actieve rol bij de workshops en optredens. Bo Bij is enorm nieuwsgierig. Bo wil het liefst alles uitproberen en doet graag voor hoe het moet. Bo Bij helpt de kinderen zo ook de drempel over.

Als Mevrouw Muziek focus ik me bij al mijn werkzaamheden, naast op het leggen van een muzikale basis, op het hebben van plezier. Samen muziek maken is namelijk vooral gewoon heel erg leuk!

Wil jij ook een leuk muziekprogramma op je kinderopvang / peuterspeelzaal of thuis?