Over Mevrouw Muziek

Mevrouw Muziek maakt samen met haar lievelingsknuffel Bo Bij plezier met kinderen door middel van muziek en geluid.

Mevrouw Muziek is het alias van Renée Lepoutre. Renée maakt sinds haar kindertijd actief muziek (gitaar, piano, zang en cello) en combineert dit in Mevrouw Muziek met haar psychologische achtergrond. Zo gaan er veel nummers over de lievelingsknuffel. Hier is voor gekozen omdat de lievelingsknuffel veel kinderen een veilig gevoel geeft, waardoor zij zich zelfverzekerder voelen, meer durven en zo ook actiever deel nemen aan de muziek. Hierdoor hebben zij meer plezier!

Zowel tijdens de optredens als tijdens de workshops probeert Mevrouw Muziek kinderen op hun gemak te stellen en ze uit te nodigen om mee te doen op een manier die bij hen past. Het ene kind wil misschien rustig luisteren, terwijl het andere kind misschien stiekem wel mee zou willen doen met dansen maar dit spannend vindt.

Mevrouw Muziek focust zich bij de optredens en workshops op het hebben van plezier, interactie en het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind.

"De passie van Mevrouw Muziek spat van de activiteit af. De uitstraling is heel positief. De kinderen doen daarom leuk mee!"

- Dayenne van Os, vestigingsmanager kdv en psz Speeldoos

"Muziek op de BSO heeft zoveel positieve impact op de ontwikkeling van kinderen. Mevrouw Muziek brengt op een enthousiaste en aanstekelijke manier theorie en praktijk samen in een leerzame workshop die beklijft."

- Leen Seghers, Manager International Primary Childcare bij Bink Kinderopvang