Hét muziekprogramma voor kinderen van 0-4 en hun ouders/verzorgers: zing mee!

Muziek gebruiken om jouw kleintje(s) een voorsprong in hun ontwikkeling te geven? Met het muziekprogramma ‘Elke dag muziek’ kan elke verzorger het: jij dus ook!
  • 100+ muziekactiviteiten
  • 3000+ kinderen doen al mee
  • Je hoeft niet muzikaal te zijn!

Elke dag high quality time

Elkaar aankijken, samen lachen, samen bewegen en reageren op elkaar. Allemaal activiteiten die ontzettend belangrijk zijn voor jullie hechting. En allemaal activiteiten die vanzelf gebeuren tijdens het zingen!

Omdat jullie bezig zijn met dezelfde taak, genieten jullie van 'joint attention': interactie van hoge kwaliteit. Stel je dit even voor: elke dag quality time dankzij zo iets simpels als samen zingen. Spreekt dat jou aan?

Bestel het programma

  • Iedereen kan zingen, jij ook :-)

De voordelen van (mee)zingen zijn amazing

Samen zingen is een bewezen succesvolle activiteit waarmee je kleintje:

  • Klanken leert te onderscheiden
  • Verschillende tonen ontdekt waarop je iets kunt zeggen
  • Makkelijk meer woorden leert

Dit zijn allemaal vaardigheden die ze straks hard nodig hebben op de basisschool.

Wist je dat …

De woordenschat die je kind van 3 heeft, een betrouwbare voorspeller is van het gemak waarmee ze in groep 3 leren lezen en schrijven?

Nu investeren in goede taalontwikkeling is dus enorm waardevol!

Ouders aan het woord

Als we eerder hadden geweten dat dit bestond, waren we er zeker eerder mee begonnen!

Judith en Melle, Ouders van Pjotr

Wat is dit leuk! We zingen thuis graag liedjes met ons zoontje en willen al een tijd graag meer muziek met hem maken, maar we wisten niet zo goed hoe we dit kunnen doen. Met Mevrouw Muziek lukt dit nu wel! De muziekactiviteiten zijn leuk, makkelijk uit te voeren en we hebben echt even een moment met elkaar.

Een leuke en gezellige manier om aan zijn spraakontwikkeling te werken!

Corianne van der Lans-Bos

Samen met mijn zoontje (2 jaar oud) ben ik liedjes gaan ontdekken over bijtjes en bellen blazen. Hij kon hierdoor de 'bbbzz' en 'fffff' klank oefenen op het gebied van zijn spraakmotoriek. Een leuke en gezellige manier om aan zijn spraakontwikkeling te werken!

Muziek als motor van dagelijkse routines

Tandenpoetsen, schoenen aandoen, handjes wassen: vind jij het ook lastig om je kind mee te laten werken bij deze alledaagse dingen?

Je bent niet de enige!

Gelukkig is er een oplossing: samen zingen.

Met liedjes kun je de aandacht van je kind namelijk makkelijker vasthouden. Sterker nog: je kunt ze zélfs motiveren om mee te werken. Dat zou wat zijn, toch?

Met liedjes maak je de routine dus minder stressvol én versterk je de band met je kind: win-win!

Ok, maar hoe doe ik dat?

'Elke dag muziek' is een online bibliotheek vol liedjes en activiteiten, onder andere over de dagelijkse routines. Jullie kijken één keer samen de video van maximaal 5 minuten. Daarna kun je - zonder scherm - elke dag de liedjes gebruiken.

Veelgestelde vragen

Moet ik een app installeren om het programma te kunnen gebruiken?

Nee hoor. Ons programma is te gebruiken als WebApp. Dit betekent dat de 'app' ook gewoon werkt op een laptop of computer. Een tablet of telefoon kan handig zijn, maar is zeker geen vereiste.

Hoe zorgen jullie ervoor dat het programma binnen de grenzen van gezond mediagebruik valt?

De video's bij onze activiteiten zijn maximaal 5 minuten lang. We laten in de video zien wat de bedoeling is. Je kan na het kijken van de video de activiteit buiten een scherm om doorzetten. Sterker nog; dat moedigen we zelfs aan. De liedjes zijn los beschikbaar zonder video zodat je deze kan afspelen zonder scherm.

Moet ik muzikaal onderlegd zijn?

Ons programma is zo gemaakt dat iedereen er mee aan de slag kan. Je hoeft dus niet muzikaal te zijn om veel plezier te maken met je kleintje(s)!

Hoe lang moet ik het programma gebruiken om effect te zien?

Hoe langer je het programma gebruikt, hoe groter het effect. Wij raden aan om zo vroeg mogelijk te beginnen. Maar ook kinderen van 3 tot 4 jaar kunnen nog veel profijt hebben van het programma als voorbereiding op de basischool. De meeste activiteiten zijn trouwens ook nog leuk voor kinderen van 5 jaar.

Moet ik een opleiding volgen om het programma te kunnen gebruiken?

Met ons programma kun je vandaag nog aan de slag! In de activiteiten staat duidelijk omschreven wat de bedoeling is. Je vind hier aparte instructies voor baby's, dreumessen en peuters.

Heb ik instrumenten of andere materialen nodig voor de offline muziekactiviteiten?

We maken geen gebruik van instrumenten, want we willen dat iedereen aan de slag kan met onze muziekactiviteiten. In sommige muziekactiviteiten maken we gebruik van materialen. Meestal zijn dit materialen die de meeste mensen zo wel in huis hebben (denk aan papier, kleurpotloden, een zakdoek, een poetsdoek). Voor sommige muziekopdrachten heb je de woordkaarten nodig. DIe kun je gemakkelijk printen via de webapplicatie.

Welke (muzikale) vaardigheden ontwikkelen de kinderen?

Kinderen ontwikkelen basale muzikale vaardigheden. Denk aan:

  • Intonatie: kinderen leren het verschil tussen hoge en lage tonen. Ze leren daarnaast natuurlijk de melodieën van de liedjes.
  • Ritme: kinderen leren het verschil tussen snel en langzaam. Ze oefenen daarnaast natuurlijk in de liedjes met het ritme van het liedje.
  • Volume: kinderen leren en oefenen met het verschil tussen harde en zachte klanken.
  • Noten lezen: kinderen maken spelenderwijs kennis met een notenbalk. Daarop zien zij symbolen die een bepaalde betekenis hebben.
  • Muzikale terminologie: kinderen maken kennis met muzikale termen zoals 'de dirigent'.

Is het programma geschikt voor kinderen met een (taal)achterstand of met een andere moedertaal?

Zeker! Het programma helpt bij het ontwikkelen van een ruime woordenschat. Dit is niet alleen nu veel waard, maar ook in groep 3. Wanneer kinderen een kleine woordenschat hebben moeten ze naast het schrift leren lezen en begrijpen ook nog veel onbekende woorden leren. Dat maakt leren lezen en schrijven een extra zware opgave.

Hebben jullie ook materiaal voor kinderen met een gehoorprobleem?

Helaas hebben we momenteel geen materiaal voor kinderen met een gehoorprobleem. Met diverse activiteiten kunnen ze wel meedoen door mee te klappen of op tafel te slaan. Je zal dit zelf als ouder/verzorger een beetje moeten aanvoelen, we hebben hier geen aparte insructies voor.

Minder schermtijd, meer lol

Gezond mediagebruik is een belangrijk uitgangspunt van onze methode. Niet te veel tijd op het scherm dus, maar juist een afwisseling van mediavormen.

Praktijkvoorbeeld

  1. Je kindje(s) en jij kijken in onze app een video met een liedje over tanden poetsen.
  2. Je print de bijbehorende woordkaart en hangt deze op bij de wasbak.
  3. Voor het naar bed gaan lopen jullie samen naar de wastafel en zingen jullie het liedje.
  4. Toch nog wat woorden vergeten? Dan zet je de video zónder beeld aan. Wel luisteren, niet kijken.

Wat maakt dit programma uniek?

  • Eigen aanpak voor baby's, dreumessen en peuters - Voor iedere leeftijdsgroep krijg je aparte instructies.
  • Gezond mediagebruik - Jullie bekijken de video één of twee keer online, daarna genieten jullie offline.
  • Muziek als motor van dagelijkse routines - De muziekactiviteiten passen onder andere bij de dagelijkse thema's die voorbij komen.
  • Niet meer eindeloos zoeken op YouTube of Spotify - In onze app zetten we alles voor jou klaar. Scheelt je een hoop zoektijd!
  • Spontaan werken aan taalontwikkeling - Je kleintjes leren allerlei woordjes uit de Basiswoordenlijst Amsterdamse Kleuters (BAK).
  • Gemaakt door professionals - Bij het samenstellen van de activiteiten is de expertise ingezet van o.a. een psychologe, conservatorium muzikante en logopediste.

Klaar voor de start?

Al meer dan 3000 kinderen doen mee. Die van jou binnenkort ook?

Ja, ik wil beginnen!

Voor slechts €1,73 per week hebben jullie een jaar lang plezier

Ook voor gastouders, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen
Ben jij gastouder of ben je werkzaam op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal en wil je ook gebruik maken van ons mooie muziekprogramma?