Een ode aan de herhaling

Vandaag een ode aan de herhaling! Ben je het lievelingsliedje van je (klein)kind, buurmeisje/jongetje, nichtje of neefje inmiddels helemaal zat? Herhaal het toch nog maar een keertje.

Zelfvertrouwen en veiligheid

Herhaling is voor kinderen heel belangrijk. Enerzijds biedt herhaling de mogelijkheid om te oefenen met nieuwe vaardigheden, waardoor zij zich deze steeds beter eigen kunnen maken. Zo kan hun zelfvertrouwen groeien. Anderzijds geeft herhaling ook veel veiligheid. De wereld is groot voor kleine kinderen, veel begrijpen ze nog niet. Herhaling van dingen die ze goed kennen geeft hen voorspelbaarheid en vertrouwen, en vinden we dat niet allemaal fijn?

Herhaling voor een lieve glimlach

Zing het lievelingsliedje van je kind dus gerust twintig keer. Voor jonge kinderen geldt; één lied is geen lied! Raak je zelf verveeld na drie keer? Weet dat het voor het kind juist leuker wordt met de herhaling. Probeer je over je verveling heen te zetten en te genieten van hoe het kind reageert op het liedje, dan krijg jij er vast en zeker meer plezier in en als je het even weet vol te houden zal je inzet vast en zeker beloond worden met een lieve glimlach!

Veel herhaalplezier en liefs,
Mevrouw Muziek